Servis Šporeta

Servis Šporeta

Na teritoriji Beograda brza, kvalitetna i profesionalna popravka svih vrsta kvarova na špoterima. Servis šporeta Beograd dežurna služba 24h dnevno! Dolazak na adresu i originalni rezervni delovi su deo naše ponude za fizička i pravna lica. Većinu kvarova na vašim aparatima otklanjamo na licu mesta. Kvarovi na šporetima su česti i zadaju glavobolju savremenoj porodici kojoj je šporet neophodan za obavljanje svakodnevnog posla po kući. Zato naši električari brzo i povoljno otklanjaju kvar na vašim šporetima.

Servis šporeta Beograd 064/4025601

Na šporetu najčešće dolazi do kvara ringli ili grejača rerne. To znate i sami da prepoznate tako što jednostavno ne rade. Rerna ne peče donjim ili gornjim grejačem. Zamena grejača rerne je brza intervencija koja zahteva pristup šporetu sa zadnje strane. Mernim instrumentom se utvrdi koji grejač ne radi i on se zameni. Tom prilikom se proveri i stanje cele instalacije šporeta.

Zamena kabla šporeta ili prebacivanje na monofaznu utičnicu ili obrnuto je takođe vrlo česta intervencija naših majstora. Ako vam treba ovakva intervencija prethodno izmerite dužinu do potrebne utičnice da bi majstori pripremili kabal odgovarajuće dužine. Standardni kablovi su dužine od 1.5 do 3 metra ali ponekad je neophodno napraviti i duži kabal kako bi šporet stajao na mestu koji vam odgovara.

Servis i popravka šporeta obuhvata:

  • Zamena ringle na šporetu
  • Zamena ringle na ravnoj ploči
  • Zamena prekidača za ringle na šporetima
  • Zamena grejača rerne
  • Zamena ventilatora i sijalice u rerni šporeta
  • Zamena instalacija na šporetu
  • Servis – popravka indukcionih ploča
  • Servis – popravka ugradnih rerni
  • Zamena naponskog kabla na šporetu

Servis i popravka šporeta Beograd

Savremen šporet — štednjak čine dva para ringli od kojih se jedan zagreva električnom energijom, drugi gasom (propan-butan), i jedna rerna. Moguće su i druge kombinacije. Reč šporet ili šparhet kako se još naziva, potiče od nemačke reči Sparherd sastavljene od sparen (štedeti) i Herd (ognjište). Pored naziva šporet odomaćen je naziv štednjak što bi bio otprilike prevod sa nemačkog. U zavisnosti od toga kojom se energijom napaja ili koje gorivo troši za štednjake (šporete) se koriste pojmovi: električni štednjak, plinski štednjak, kombinovani štednjak (plinsko-električni) ili običan štednjak ili šporet (na drva i ugalj). Šporet se masovnije javlja na ovim prostorima posle Drugog svetskog rata. U Vojvodini se još uvek može naći i od cigala zidani šporet čija je samo gornja ploča od tuča.

Servis šporeta Beograd

Bezbednost pri upotrebi šporeta

– Isključite kontrole kada završite sa kuvanjem i kada uređaj nije u upotrebi.

– Stanite sa strane kada otvarate vrata pećnice kako bi omogućili da toplota ispari.

– Koristite kvalitetne i suve rukavice kada vadite posuđe iz rerne.

– Isključite uređaj sa napajanja pre čišćenja i sačekajte da se uređaj ohladi.

– Proverite da li je rešetka dobro postavljena pre nego uključite pećnicu.

– Vodite računa kada sklanjate stvari sa grila kada je pećnica uključena jer će sadržaj biti vruć.

– Održavajte uređaj čistim jer nakupljanje masnoće može da izazove požar.

– Održavajte ventilacione otvore čistim

Popravke šporeta radimo na teritoriji Beograda radnim danima kao i vikendom i praznicima. Za sve informacije o servisu i popravkama šporeta možete kontaktirati našu dežurnu službu 064/4025601